Гід за стилем 

5 способів носити трендову водолазку з горлом

Водолазка – це тонкий светр із горловиною. Вона існувала ще з часів Середньовіччя, але довгий час належала до нижнього одягу. І лише у тридцятих роках минулого століття водолазку стали носити як окремий предмет гардеробу.

Першим одягнув її на людях відомий англійський письменник Ноель Кауард, потім моду підхопили інші чоловіки. Спочатку носіння водолазки вважалося бунтарством, так вона виділялася на тлі звичного дрес-коду 1930-х: сорочок з краваткою та піджаків. Письменник і колумніст Esquire Джон Берендт назвав водолазку найсміливішим викликом традиціям за всю історію чоловічої моди.

Сьогодні водолазка вже давно вважається базовою деталлю гардеробу та зустрічається у шафі практично кожного чоловіка. Якщо у тебе її ще немає, осінь – чудовий час, щоб спробувати носити цей зручний та теплий светр. Крім комфорту, у нього є й інші плюси. Висока горловина візуально витягає обличчя і приховує друге підборіддя, якщо воно є. Водолазка чудово виглядає практично в будь-яких образах. І буде доречна скрізь, поєднувати такий светр можна з величезною кількістю речей.

Перед тобою 5 найкращих способів стилізації водолазки.

1. Носити окремо

Водолазка хороша тим, що це абсолютно самостійний предмет одягу і носити його можна само собою. Для по-справжньому теплих і затишних образів віддай перевагу щільнішим светрам з натуральних матеріалів – кашеміру, вовни – з в’язаним візерунком. Такі чудово виглядають з грубими черевиками, джинсами, шкіряною або джинсовою курткою, або навіть з бушлатом у морській тематиці. У натуральних тканинах тобі буде тепло навіть у саму негоду. Але якщо ти знаєш, що потім опинишся в приміщенні, де може стати жарко – одягай під низ тонку сорочку, щоб светр можна було зняти.

2. Під сорочку

Цей варіант нагадує стиль плейбоїв із сімдесятих. На тонку водолазку накинь класичну сорочку контрастного відтінку. Краще, якщо вона буде без візерунка, то вийде спокійніший образ. Під звичайну білу сорочку одягай водолазку чорного, темно-синього, бордового чи глибокого зеленого кольору. А до темних сорочок вибирай светри в кремово-білій гамі. В офіс або на не надто офіційну зустріч вирушай у водолазці та сорочці з класичним коміром, застебнутою на всі гудзики, крім двох.

Щоб образ виглядав охайно і не додавав зайвих кілограмів, переконайся, що матеріал сорочки досить щільний і светр не б’ється під ним, на талії не з’являється зайвих складок. Щоб підтримати ретро-стилістику, доповни образ широкими брюками в стилі тих же 1970-х, у які заправиш верх, і золотим ланцюжком. Зверху можеш одягнути піджак, однобортний або двобортний, джинсову куртку або лаконічне пальто.

3. На захід замість сорочки

Дрес-код урочистих заходів зазнав деяких змін, і з’явитися на вечорі у шикарному костюмі та водолазці – вже не моветон, а ознака гарного смаку. Якщо краватки – це не твоє, то на свято чи вечірню церемонію можеш дозволити собі поєднувати тонкий светр зі смокінгом чи костюмом-двійкою. Секрет ідеального образу у разі – у текстурах. Водолазка не повинна бути яскравою та привертає увагу. Бери чорну дрібну в’язку. Матеріал костюма може бути будь-який, але щільний – оксамит, жаккард, парча. Вибирай контрастні відтінки для костюма, не бійся експериментів із принтами. Цікаво будуть виглядати однотонні штани, можливо, в тон водолазці та яскравий піджак – пляшковий зелений, золотистий, з принтом. Чорного тотал-цибулі краще уникати, тому що при штучному освітленні все вбрання може здаватися запорошеним.

Модель штанів – на твій смак, але класичні прямі завжди виглядають виграшно. Шкарпетки бери в тому ж відтінку, що й штани, щоб образ був акуратним, а ноги здавалися довшими. З таким чином найкраще поєднуватимуться лаковані туфлі, що можуть бути з декоративними елементами.

Зверни увагу, коли ти демонструєш тонку водолазку, наприклад, одягаючи її з розстебнутим піджаком, то під нею не повинно бути ні футболки, ні майки. Усі шви будуть помітні та зіпсують враження. Якщо в тебе немає нічого безшовного, краще одягни светр на голе тіло. Або ж застібай піджак.

Related posts